2013. augusztus 17., szombat

"Jó Víznek" nem kell cégér.....!


Hát, ha nem is a Nagy (Bal) Zalai Hírlapban, "csak" a (Kis) Közép-Zalában jelent meg a Gellénházi  Strandról szóló újságcikk. Amely amellett, hogy büszkeséggel tölt el, azt gondolom, minden  pocskondiázó hátsó szándék nélkül, hogy némi korrekcióra is szorulna. Igaz nem a legnagyobbak között kapott helyet (bocsánat! Divatosan hellyet!), nekünk helyieknek, valamint az „emigráns ex-Gellénházaiaknak, kicsinek és nagynak mégis a legnagyobb nyári kikapcsolódási hely egyike már több, mint 30 éve....  „Pödör”= Pődör. Kész nyaraló hely, ahol a világszinten is ritkának számító tiszta "gyógyvíz", és mikroklíma még a politikai hovatartozást (nézetet) és a fajgyűlöletet is képes lemosni, persze csak azokról, akik tudnak alkalmazkodni a szélsőségesnek egyáltalán nem nevezhető, globális felmelegedéstől mentes, hófehéren tiszta „időjárási” viszonyokhoz. 

Néhány nálunk, azaz a Gellénházi Strandon megfordult közismert nevet meg is említenék természetesen a teljesség igénye és a részrehajlásom nélkül: Karácsony János (mozdony vezető LGT), Verebes István (bazitai Darth Vader),  Major László (10 danos hajléktalan-mester), Lassie (a nem skót juhász), Orsós László (a Nyócker c. animációs film egyik főszereplője), Babati Feri Baba (Zalaegerszeg díszpolgára, 2x-es Magyar Bajnok), Bakos Jázmin (Gellénháza legaranyosabb 1,5-éves kislánya), és végül, de nem utolsó sorban a képen központi helyre beúszó, legkedvesebb anyósom (Rózsa- nem a vajákos Biri néne rokona!).

Természetesen egy szó szerinti „régi motorosról”, a több, mint húsz éves úszómesteri tapasztalattal, és „szőke” szakállal rendelkező Hifi Tibiről sem szeretnék megfeledkezni, akinek az arcképe biztosan benne lesz majd a jövendőbeli strandunk címerében.

Utólagosan elnézést kívánok azon embertársaimnak, akik az időnként rám törő demencia hatására kimaradtak a szaknévsorból, akarom írni a felsorolásból!

Sz.B.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése