2018. július 19., csütörtök

Non-Stop


Jut eszembe egy muris történet az "őskorból", amit pár éve már hallani véltem egy zalai rádió reklámjai között is...

Anno forró, csontszáraz nyári esténken - ha még akadt köztünk józan pilóta - gyakran bepattantunk a „dzsitibe”, hogy meglátogassuk a magyar tenger hozzánk közel eső településeinek vendéglátó és szórakozó helyein dolgozó és/vagy éppen idejüket múlató embertársainkat, ha másért nem, hát egy üdítő strandolás vagy kiadós sör-vacsora” erejéig.

Az egyik ilyen "balatoni bor-tor-túra" legvégén betértünk a haverokkal kajálni egy keszthelyi, éjjel-nappal nyitva tartó, meleg-konyhás (nem félreérteni!) vendéglátó egységbe. Pizzát és piát (a harmadik "pi" kimaradt
) rendeltünk, és amikor a felszolgáló lány kihozta az italokat. Cs. illedelmesen, annak rendje és módja szerint (már amennyire az elfogyasztott alkohol engedte) megkérdezte a kedves mosolyú hölgytől: - Ugyammá’, mongyadmeg' este meddig vagytok nyitva? A kis-kisasszony erre - még mindig pozitív arcvonásokkal - azt felelte: - Non-stop, kedves uram.

Cs. keményen koncentrálva, ízlelgetve a pincérnő kínainak tűnő szavait hallgatott néhány másodpercig, majd diplomatikusan szólva kissé értetlen (mint, akit hülyének néztek) állapotban így szólt: - Jóóvan' b@zzzmeg’ ne szórakozz! Értem én, hogy non-stop,, de azt kérdeztem meddig vagytok nyitva!!!!!!!!!!!!
……

(A posztomban látható kép eredete ismeretlen, illetve Szakál Jocó barátomtól kopírozva) !)
 
Üdv! BenMar



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése